Kaya Dengan Ilmu, Bukan Emas

Artikel Emas

Pesanan Robert T. Kiyosaki’ “bukan emas yang membuatkan kita kaya, tetapi yang membuatkan kita kaya ialah ILMU tentang emas itu sendiri”.

Dalam apa jua cabang pelaburan sekali pun, paling penting adalah ilmu. Jika kita menabung dengan berharap kepada nasib, itu bukanlah pelaburan tetapi perjudian.

Untuk emas, mulakan belian pertama dengan bajet yang kecil. Dapatkan pengalaman pertama membeli emas dan dapatkan feel memiliki emas sendiri.

Jangan fikir buat untung lagi. Untung akan datang kemudian apabila sudah ada ilmu dan pengalaman.

photo1632651084

Sekiranya berminat mengikuti perkembangan pasaran emas dunia, boleh membaca berita berita terkini tentang emas di www.kitco.com atau website World Gold Council (WGC) di www.gold.org.

Informasi di laman web tersebut sangat penting bagi sesiapa yang berada di posisi gold investor.

Kita juga boleh hadir ke seminar tentang ilmu emas supaya kita dapat berguru dan dibimbing tentang simpanan emas.

siapa public gold

Syarikat yang paling aktif mendidik masyarakat tentang emas sejak 2008 ialah Public Gold Marketing Sdn. Bhd ( www.publicgold.com.my) .

Untuk melihat update mengenai aktiviti Public Gold, kitab oleh ikuti mereka di Facebook, Page, Instagram dan website Public Gold itu sendiri.

Jika saranan diatas dilaksanakan dengan baik, kita semua akan dapat memanfaatkan keuntungan yang maksimum daripada simpanan dan pelaburan emas.

Emas ini akan memberi impak positif terhadap kewangan kita secara keseluruhannya jika memiliki ilmu yang betul.

Artikel ini disediakan oleh rangkaian G100 Network di bawah bimbingan Tuan Zulkifli Shafie dan diolah semula oleh penulis.

MULA SIMPAN EMAS

Jika anda ingin mula menyimpan emas, daftar akaun Public Gold secara percuma.

mohdhasnol.com

Mohd Hasnol

Saya merupakan authorised dealer Public Gold (PG051219) di bawah rangkaian G100 Network kendalian Tuan Zulkifli Shafie.

Saya telah mula menyimpan emas sejak tahun 2014 dan mengambil keputusan untuk menjadi dealer untuk membantu orang ramai dalam membuat simpanan atau pelaburan emas.

Jom sertai kami.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Artikel Lain

Pajak Atau Jual Emas?

Pajak Atau Jual Emas?

Pada suatu masa, penyimpan emas mesti ada dilema nak pajak atau jual emas. Jika dahulu orang pergi ke Ar – Rahnu nampak seperti terdesak hendak memakai duit. Kini pergi ke Ar-Rahnu bukan lagi...

read more
Emas Adalah Duit

Emas Adalah Duit

Percaya atau tidak, emas lebih sukar bocor jika dibandingkan dengan wang tunai. Wang tunai hari ni kalau kita nak guna, kita boleh pilih untuk pegi cucuk ATM, online transfer, ewallet dan...

read more

Pin It on Pinterest

Perlu Bantuan?